Lee Kang-in – CF Valencia: pe urmele lui Son !


Lee Kang-in este cel mai promițător fotbalist asiatic la generației sale dar și al spaniolilor de la CF Valencia, întreaga atenție îndreptându-se către evoluția acestui tânăr ce are ca punct de reper jocurile și cifrele co-naționalului Son Heung-min.
Sud-coreeanul a debutat la echipa de pe Mestalla în sezonul 2018/2019, dar titular pare a fi abia în acest sezon, asta datorită strategiei conducerii clubului de a renunța la jucătorii cu salarii mari sau care nu au dat randamentul scontat.

Cel mai bun jucător al CM 2019 U20

După debutul la prima echipa a Valenciei, sud-coreeanul a impresionat și la echipa națională la Campionatul Mondial U20, unde a ajuns cu Coreea de Sud până în finală, marcând primul gol al finalei. Datorită evoluțiilor constante și foarte bune, a fost desemnat jucătorul turneului, creând o adevărată isterie în țara natală, acolo unde presa nu s-a sfiit să îl compare cu super-starul lui Tottenham Hotspurs, Son Heung-min.

Poziționare

Asiaticul este un veritabil playmaker, un număr 10 clasic, evoluând foarte bine în spatele vârfului. Datorită sistemelor de joc utilizate de Marcelinho, Celades sau Javi Gracia acesta a ajuns să evolueze de multe ori și în banda dreaptă, acolo unde s-a descurcat foarte bine. Practic a fost un inside forward sau un playmaker ofensiv în funcție de indicațiile tactice ale antrenorului. În debutul acestui sezon a oscilat evoluțiile din banda dreaptă cu cele din spatele atacantului, având o libertate de mișcare foarte mare.

Sursă: sofascore.com

Abilități vs. slăbiciuni

Puncte forte
Dribling – sud-coreeanul se remarcă prin capacitatea de a dribla adeversari pe o suprafață redusă, dar și în regim de viteză pe distanțe mari. Apelează mult mai des la driblingurile laterale decât la cele verticale.
Pasa din prima(first touch) – este o altă caracteristică prin care se remarcă. Acesta reușește de multe ori prin aceste pase să accelereze considerabil ritmul actiunilor sau să creeze superioritate.
Viziunea asupra jocului – îl transformă într-un veritabil coordonator al atacurilor propriei echipe, indiferent de poziția din teren, ajungând de foarte multe ori în poziții diametral opuse cele stabilite de către antrenor, datorită implicării în faza de construcție.

Puncte slabe
Egoismul – de multe ori alege execuțiile individuale, driblând prea mult sau șutând în situații în care nu se impune.
Duelurile fizice – nu reușește să se impună în aceste dueluri, mai ales atunci când evoluează în spatele vârfului și deseori primește mingea cu spatele la poartă și nu se poate întoarce.
Stil de joc dezordonat – în care uită să facă faza defensivă, driblează excesiv și fără rezultate.

Amintiri despre viitor ?

Lee Kang-in este departe de a-și fi atins potențialul, în acest moment fiind unul dintre principalele motoare ale echipei, alături de Soler. Evoluțiile lui nu sunt momentan constant bune, oscilând momentele foarte bune cu cele în care dispare din joc, dar un factor determinant ar putea fi și lipsa de valoarea a coechipierilor ce par de multe ori că nu îl înteleg. Și desele schimbări din primul 11 pot favoriza inconstanța sud-coreeanului, neexistând încă relații de joc mai ales pe fază ofensivă.
Cu siguranță odată cu îmbunătățirea jocului echipei, vom remarca acelasi lucru și în cazul său, nefiind în acest moment capabil să susțină de unul singur întreg jocul ofensiv al Valenciei.