Top 5 Future Stars Etapa 6 – 9 Mai

Eddie Nketiah (22 ani) – Arsenal Londra

Arsenal 2-1 Leeds

Aflat la final de contract cu Arsenal, Nketiah are parte de tot mai multe minute din partea lui Mikel Arteta. După ce a fost decisiv în meciul cu Chelsea, acesta a făcut diferența și cu Leeds prin cele două goluri marcate.
Eddie este un produs al academiei celor de la Chelsea Londra, ajungând gratis în 2017 la echipa U18 a celor de la Arsenal.
În acest sezon a marcat 5 goluri în cele 5 meciuri jucate în Cupa Ligii, iar în Premier League a marcat de 4 ori și a oferit o pasă de gol în 18 partide.
Cotat la 10 milioane €, Nketiah pare să aibă evoluții pe finalul de sezon tot mai bune în atacul Tunarilor, motiv pentru care ar putea primi o prelungire a contractului pe ultima sută de metri.

vs. Leeds
✅️ 89 minute jucate
⚽️ 2 goluri
📈 93,3% precizie pase
✔️ 5/7 dueluri câștigate
✔️ 1/2 driblinguri reușite

Mohamed-Ali Cho (18 ani) – SCO Angers

Angers 4-1 Bordeaux

Mohamed-Ali Cho a avut nevoie de doar 5 minute pentru a deschide scorul în partida cu Bordeaux, ca în minutul 62 să ofere și pasa de la golul de 3-1.
Crescut la grupele de juniori ale celor de la PSG, Cho a mers în 2015 la Everton urmând ca în 2020 sa revină în Franța la Angers.
Acesta evoluează natural ca atacant central, dar poate juca la nevoie și în cele două benzi. Cu o cotă de piață de 15 milioane €, acesta s-a remarcat în sezonul actual de Ligue 1 cu 4 goluri și o pasă de gol în 30 de partide.

vs. Angers
✅️ 69 minute jucate
⚽️ 1 gol
🅰️ 1 pasă de gol
📈 54,5% precizie pase
❌ 1/3 driblinguri reușite
✔️ 1 pasă cheie
✔️ 1 ocazie mare creată
❌ 5/9 dueluri câștigate

Ansu Fati (19 ani) – FC Barcelona

Betis 1-2 Barcelona

După ce a suferit o accidentare la bicepsul femural în 20 ianuarie în Cupa Spaniei contra celor de la Athletic Bilbao, Ansu Fati a reușit să intre 16 minute cu Mallorica în etapa 34, iar în weekend a bifat alte 16 minute contra celor de la Betis, reușind să înscrie la doar un minut după ce a intrat în teren.
Cu toate accidentările din ultimii ani, Ansu Fati pare să rămână un jucător fenomen care „se lipește” foarte ușor de gol.
În acest sezon a jucat 7 meciuri în La Liga (o medie de 34,7 minute pe meci) în care a marcat de 4 ori și a oferit o pasă de gol, 3 meciuri de UEFA Champions League în care a marcat o dată, iar în cele 54 de minute jucate în Supercupa Spaniei a marcat o dată.
Așteptă un sezon 2022/23 fără accidentări pentru Ansu Fati, pentru a-l putea urmări într-o formă sportivă maximă.

vs. Betis
✅️ 15 minute jucate
⚽️ 1 gol
📈 75% precizie pase
✔️ 1/1 driblinguri reușite
✔️ 2/3 dueluri câștigate

Sandro Tonali (22 ani) – AC Milan

Verona 1-3 Milan

După ce a marcat golul victoriei cu Lazio în minutul 90+2, Sandor Tonalli a fost iarăși decisiv cu dubla din deplasarea de la Verona.
Internaționalul italian are un sezon foarte bun în tricoul lui Milan, având 5 goluri și 3 pase de gol în 34 de partide jucate. Cu o medie de 73,4 minute pe meci, Tonali este cel mai constant mijlocaș al Milanului și pare omul de bază în primul 11 și pentru sezonul viitor.

vs. Verona
✅️ 90 minute jucate
⚽️ 2 goluri
📈 79,4% precizie pase
✔️ 1 pasă cheie
✔️ 1 ocazie mare creată
✔️ 4/6 dueluri câștigate

Moisés Caicedo (20 ani) – Brighton & Hove Albion

Brighton 4-0 Manchester United

Revenit după împrumutul din Belgia de la Beerschot, Moisés Caicedo a deschis scorul în minutul 15, fiind la primul gol marcat în Premier League.
Tânărul închizător ecuadorian este la a șasea partidă consecutivă ca titular. Pare că-i priesc meciurile cu echipele mari, în partida contra celor de la Arsenal reușind și o pasă de gol.
Acesta a fost transferat în februarie 2021 de la Independiente del Valle pentru doar 4,5 milioane €.
În cele 6 partide disputate în Premier League, acesta a marcat un gol și a oferit o pasă de gol, având o medie de 85,16 minute jucate pe meci.
Rămâne de urmărit evoluția acestuia în sezonul viitor, când cel mai probabil va avea parte de mai multe meciuri în prima ligă engleză.

vs. Man. Utd.
✅️ 90 minute jucate
⚽️ 1 gol
📈 91,7% precizie pase
✔️ 1/1 pase lungi corecte
✔️ 2 intercepții
❌ de 2 ori a fost driblat