Top 5 Future Stars Etapa 13 – 16 Mai

Kamory Doumbia (19 ani) – Stade de Reims

St. Etienne 1-2 Reims

Gol decisiv marcat de Kamory Doumbia în minutul 63 din pasa lui Hugo Ekitike (19 ani), aceasta fiind prima reușită în Ligue 1 a jucătorului din Mali.
Ajuns în Franța la începutul sezonului, după transferului de la clubul JMG Academy Bamako (Mali), Doumbia este cotat de site-ul de specialitate Transfermarkt la 300k €.
Acesta evoluează pe postul de mijlocaș central ofensiv, putând la fel de bine să joace și rolul unui mijlocaș box-to-box.
La primul sezon în Ligue 1, a bifat 7 apariții în prima ligă și 2 în Cupa Franței, remarcându-se cu un gol marcat și 1 pasă decisivă.

vs. St. Etienne
✅ 90 minute jucate
⚽️ 1 gol
📈 71,4% precizie pase
✔️ 3 pase cheie
✔️ 1 ocazie mare creată
❌️ 1/3 pase lungi corecte
✔️ 2/4 driblinguri reușite

Youssoufa Moukoko (17 ani) – Borussia Dortmund

Dortmund 2-1 Hertha

Cel mai tânăr debutant din istoria Bundesligii, la 16 ani și o zi, a fost introdus în teren în minutul 83 al partidei și a avut nevoie doar de 1 minut pentru a marca golul de 2-1 din pasa lui Jude Bellingham (18 ani).
Cotat la 15 milioane €, Moukoko încheie primul sezon din prima ligă germană cu 16 meciuri jucate, în care a reușit să înscrie de două ori și să ofere două pase de gol.
Acesta intră în ultimul an de contract, iar presa din Germania speculează că este nemulțumit de statutul pe care îl are la prima echipă.
Rămâne de urmărit dacă conducerea Borussiei va reuși să îi prelungească contractul și să obțină o nouă sumă astronomică de pe urma transferului său.

vs. Hertha 
✅ 13 minute jucate
⚽️ 1 gol
📈 100% precizie pase
✔️ 1/1 șuturi pe poartă

Brennan Johnson (20 ani) – Nottingham Forest

Sheffield 1-2 Nottingham

Puștiul lui Forest își continuă sezonul excelent și își trece în cont și un gol marcat în play-off-ul Championship. Acesta a înscris golul de 2-0 și a dus-o pe Nottingham cu un pas mai aproape de finală.
Cotat la 15 milioane €, Johnson a evoluat în 46 de meciuri în actuala stagiune de Championship, înscriind de 16 ori și oferind 9 pase de gol. Galezul are o medie de aproximativ 85 de minute jucate pe meci, fiind unul dintre cei mai utilizați jucători din liga a doua engleză.
Rămâne de urmărit care va fi traiectoria carierei sale în cazul în care Pădurarii nu vor obține promovarea în Premier League.

vs. Sheffield
✅ 89 minute jucate
⚽️ 1 gol
📈 73,7% precizie pase
✔️ 3/6 șuturi pe poartă
❌️ 1 ocazie mare ratată
✔️ 1 pasă cheie

Henrique Araújo (20 ani) – Benfica Lisabona

Ferreira 0-2 Benfica

La primul meci ca titular, atacantul celor de la Benfica Lisabona, Henrique Araújo (20 ani), a marcat ambele goluri în victoria 2-0 din deplasarea de la Paços Ferreira.
Un singur gol mai marcase Araujo în cele 4 partide disputate pentru prima echipă, în care jucase în total 55 de minute. Cifre mult mai bune are pentru Benfica B, acolo unde a reușit să înscrie de 13 ori și să ofere 6 pase de gol în 23 de meciuri.
Acesta este cotat la 1 milion € și este internațional pentru Portugalia U21, pentru care a înscris de 2 ori în 5 partide.

vs. P. Ferreira
✅ ️74 minute jucate
⚽️ 2 goluri
📈 13/13 (100%) pase precise
❌️ 1 ocazie mare ratată
✔️ 3 pase cheie

Rayan Aït-Nouri (20 ani) – Wolverhampton Wanderers

Wolverhampton 1-1 Norwich

Primul gol marcat în acest sezon de fundașul stâng francez le-a adus un punct Lupilor în duelul cu retrogradata Norwich. Acesta a fost transferat definitiv de la Angers la începutul sezonului pentru 11,1 milioane €.
Francezul cu origini algeriene a jucat în 22 de partide de Premier League în acest sezon, marcând un gol și oferind 4 pase decisive, iar în FA Cup a oferit 1 pasă de gol în 2 meciuri.
Cotat la 15 milioane €, Aït-Nouri rămâne unul dintre tinerii fundași stânga din Premier League de mare perspectivă.

vs. Norwich
✅ 90 minute jucate
⚽️ 1 pasă de gol
📈 92,7% precizie pase
❌️ 1/4 centrări corecte
✔️ 1/2 driblinguri reușite
✔️ 1 intercepție