Top 5 Future Stars Etapa 03-06 Februarie

Gavi (17 ani) – FC Barcelona

Barcelona 4-2 Atl. Madrid

Gavi a marcat golul de 2-1 pentru Barcelona, cu o lovitură de cap și și-a trecut în cont a doua reușită din acest sezon de La Liga. Tânărul spaniol a fost desemnat cel mai bun jucător al echipei gazdă.
A debutat la prima echipă în acest sezon datorită accidentărilor din lot, dar a rams în primul 11, impresionând de la prima partidă.
Cotat la 40 milioane €, acesta s-a remarcat în cele 26 de partide disputate în acest sezon, cu 2 goluri și 3 pase de gol. Totuși evoluțiile lui nu se rezumă doar la faza ofensivă, fiind jucat atat în atac în banda stângă cât și în linia de 3 mijlocași centrali.

vs. Atl. Madrid
✅ 71 minute jucate
⚽️ 1 gol
📈 94,7% precizie pase
✔ 3/3 dueluri aeriene câștigate
✔ 1 intercepție

Adil Aouchiche (19 ani) – AS Saint-Étienne

St.-Étienne 3-1 Montpellier

Introdus în teren într-un moment de criză, la scorul de 1-0 pentru Montpellier, Aouchiche a oferit în doar 13 minute 2 pase de gol și își menține echipa cu șanse reale de a evita retrogradarea. Saint-Étienne se află într-unul dintre cele mai grele momente din istoria recentă, aflându-se pe ultimul loc în clasament dupa 23 de etape.
Adil Aouchiche se află la al doilea sezon în Ligue 1, dupa ce în stagiunea trecută a jucat în 34 de partide, marcând de 2 ori și oferind 5 pase de gol. În sezonul actual a reușit doar 4 pase de gol în 21 de partide.
Cotat la 7 milioane €, francezul cu origini algeriene este considerat unul dintre cei mai buni tineri ai „Verzilor”, alături de mijlocașul defensiv Lucas Gourna-Douath (18 ani).

vs. Montpellier
✅ 13 minute jucate
🅰️ 2 pase de gol
📈 91,7% precizie pase
✔ 1 șut pe lângă poartă

Aster Vranckx (19 ani) – VfL Wolfsburg

Wolfsburg 4-1 Furth

Mijlocașul central belgian a deschis scorul în minutul 7 și a făcut 2-1 cu golul din minutul 49. Acesta a marcat primele goluri în Bundesliga după ce a fost transferat la începutul sezonului de la clubul belgian Mechelen pentru 8 milioane €.
Cotat la 10 milioane €, Vranckx a reușit în tricoul lui Mechelen 5 goluri și 4 pase de gol în 47 de partide. Este și internațional, evoluând în 11 partide pentru naționalele de tineret ale Belgiei.

vs. Furth
✅ 90 minute jucate
⚽️ 2 goluri
📈 72% precizie pase
✔ 1 ocazie mare creată
✔ 2/3 pase lungi corecte

Michael Olise (20 ani) – Crystal Palace

Crystal Palace 2-0 Hartlepool United

Evoluție foarte bună pentru Olise în meciul din FA Cup. A oferit în minutul 4 pasa de la golul de 1-0, iar în minutul 22 a închis tabela cu un gol din pasa unui alt tânăr de mare perspectivă, Connor Gallagher.
În cele 2 meciuri de FA Cup disputate în acest sezon, a marcat de 2 ori și a oferit 2 pase de gol, iar în Premier League în 15 partide disputate, a marcat de 2 ori și a oferit 3 pase de gol.
Mijlocașul francez cu origini engleze este cotat la 18 milioane €, iar fanii lui Palace așteaptă de la el evoluții din ce în ce mai bune, după ce în sezonul trecut de Championship a marcat de 7 ori și a oferit 12 pase de gol pentru Reading.

vs. Hartlepool
✅ 90 minute jucate
⚽️ 1 gol
🅰️ 1 pasă de gol
📈 80,4% precizie pase
✔ 4/5 driblinguri reușite
✔ 2 ocazii mari create
✔ 6 pase cheie

Joshua Zirkzee (20 ani) – RSC Anderlecht Bruxelles

Anderlechet 4-1 Eupen

Atacantul olandez a reușit o dublă, deschizând scorul în minutul 3 și marcând golul de 3-1 în minutul 24. Zirkzee este împrumutat pentru acest sezon de la Bayern Munchen, acolo unde nu a reușit să prindă destul minute în cele 4 sezoane petrecute la bavarezi.
În sezonul actual a marcat de 12 ori și a oferit 6 pase de gol în 24 de partide din prima ligă belgiană, iar în cupă a marcat de 2 ori și a dat 2 pase de gol în 4 partide.

vs. Eupen
✅ 72 minute jucate
⚽️ 2 goluri înscrise
📈 78,1% precizie pase
✔ 1 pasă decisivă
✔ 1 ocazie mare creată