Primul 11 al fotbaliștilor U21 din Premier League în sezonul 2020-21 !

 

Sezonul 2020/21 va rămâne cu siguranță în istorie datorită multiplelor necunoscute cu care a pornit, cauzate de epidemia de COVID-19, unde mai adăugam modul total nonconformist de a aplica regulile VAR, tipic britanicilor. Este sezonul de Premier League în care echipele au rulat cel mai mare număr de jucători și au debutat cei mai mulți fotbaliști din academiile proprii.

Iata propunerile echipei FootballScouting pentru cei mai buni tineri U21:

PORTAR

#1 GK – Ilan Meslier (21 ani) – Leeds United

Meciuri jucate: 35   Clean sheets:11
Cel mai tânăr portar titular în acest sezon de Premier League, francezul a impresionat prin extraordinarele reflexe și aproape toate duelurile aeriene câștigate. Expus meci de meci datorită stilului de joc al echipei, acesta a reușit să scape fără gol primit în 11 meciuri.

FUNDAȘI

#2 RB – Reece Jmaes (21 ani) – Chelsea Londra

Meciuri jucate: 32   Goluri: 1   Pase de gol: 2  Clean sheets: 9
Cu o evoluție continuă de la debutul în Premier League din sezonul 2019-20, James a fost în sezonul actual unul dintre cei mai buni fundași dreapta. Fie că a evoluat într-un sistem cu 3 sau 2 fundași centrali, acesta a impresionat atât în defensivă cât și din punct de vedere ofensiv.

#4 CB – Wesley Fofana (20 ani) – Leicester City

Meciuri jucate: 28   Goluri: 0   Pase de gol: 0   Clean sheets: 6
Transferat la începutul sezonului pentru o sumă record, 35 mil. euro, fundașul central francez ce măsoara 1.90m s-a dovedit o achiziție excelentă reușind să facă uitate absențele lui Soyuncu ori Evans.

# 5 CB – Pascal Struijk (21 ani) – Leeds United

Meciuri jucate: 27   Goluri: 1   Pase de gol: 0  Clean sheets: 7
Utilizat în doar 5 meciuri de Championship în campania de promovare, Struijk s-a strecurat în primul 11 al lui Bielsa datorită accidentărilor constante a fundașilor centrali Liam Cooper, Robin Koch sau Diego Llorente.

# 3 LB – Rayan Aït-Nouri (20 ani) – Wolverhampton Wanderers

Meciuri jucate: 21  Goluri: 1   Pase de gol: 1  Clean sheets: 3
Considerat a 3-a opțiune pentru postul de fundaș stânga după Jonny Otto si Marcal, tânărul francez venit de la Angers a fost titular în 16 din cele 21 de meciuri jucate, impresionând mai ales prin prestațiile ofensive.

MIJLOCAȘI

#8 CM – Joseph Willock (21 ani) – Arsenal Londra/Newcastle United

Meciuri jucate: 21  Goluri: 8   Pase de gol: 0  Meciuri câștigate: 8
După 7 meciuri jucate în turul campionatului sub comanda lui Arteta, englezul a ales să meargă împrumut sub aripa lui Steve Bruce la Newcastle, unde în 14 meciuri a înscris de 8 ori, de cele mai multe ori fiind decisive.

#6 CM – Curtis Jones (20 ani) – FC Liverpool

Meciuri jucate: 24  Goluri: 1   Pase de gol: 2  Meciuri câștigate: 12
Mijlocașul cormoranilor a profitat din plin de lipsa de formă a colegilor din linia mediană și de alegea lui Klopp de muta pe poziția de fundaș central pe Fabinho, Henderson ori ambii în unele cazuri. Acesta a fost titular în 13 din cele 24 de meciuri jucate în prima ligă, având o medie de 49 de minute pe meci.

#10 CM – Mason Mount (22 ani) – Chelsea Londra

Meciuri jucate: 36  Goluri: 6   Pase de gol: 5  Meciuri câștigate: 17
La al doilea sezon în Premier League, Mount a fost motorul echipei din punct de vedere ofensiv, evoluțiile sale fiind constant bune atât cu echipele mici cât și cu cele din prima jumătate a clasamentului. Ne-am permis să-l includem în echipa U21 datorită faptului că a împlinit 22 de ani în data de 10 ianuarie.

ATACANȚI

#7 RW – Bakayo Saka (19 ani) – Arsenal Londra

Meciuri jucate: 32  Goluri: 5  Pase de gol: 3  Meciuri câștigate: 15
Pe lângă cifrele statistice foarte bune, tânărul internațional englez s-a remarcat și prin polivalența sa. A jucat aripă dreapta sau stânga iar în sistemul cu 3 fundași centrali de multe ori a evoluat ca left wing back în banda stângă.

#9 FW – Pedro Neto (21 ani) – Wolverhampton Wanderers

Meciuri jucate: 31  Goluri: 5  Pase de gol: 6  Meciuri câștigate: 10
În urma accidentării lui Raul Jimenez, Pedro Neto a rămas cel mai influent jucător ofensiv al Lupilor. Evoluțiile sale a fost bune meci de meci în ambele benzi, remarcându-se prin ușurința cu care își driblează adversarii.
*Alegerea lui pe postul de atacant vine ca urmare a lipsei unei alte variante care să aibă o statistică și o influență asemănătoare în cadrul echipei.

#11 LW – Phill Foden (21 ani) – Manchester City

Meciuri jucate: 28  Goluri: 9  Pase de gol: 5  Meciuri câștigate: 19
Din acest prim 11 nu avea cum să lipsească câștigătorul premiului pentru cel mai bun tânăr fotbalist din Premier League. Acesta a avut un start de sezon în care a evoluat mai puțin dar în partea a doua a jucat constant, reușind în ultimele meciuri să-l scoata din primul 11 pe Raheem Sterling.