Primul 11 al celor mai buni tineri U21 din Serie A!

Rămas la coada clasamentului celor mai importante 5 campionate, din punct de vedere al evoluțiilor în cupele europene, Serie A ne surprinde cu foarte mulți tineri cumpărați sau promovați în ultimii ani. Este și o consecință a ieșirii din competiție a unor oameni precum Silvio Berlusconi sau Massimo Moratti, care au investit de multe ori fără limită. Evident, la asta au contribuit și restul schimbărilor la nivelul conducerilor echipelor și tranziția către o situație economică „organică”.

Mai jos aveți elementele de care am ținut cont pentru a alcătui acest lot de jucători:

👉 Numărul de meciuri și minute jucate;
👉 Rolul și importanța jucătorului în echipă;
👉 Reușitele statistice (goluri, pase decisive, meciuri fără gol primit).

*Jucătorii care au depășit vârsta de 21 de ani, se află în acest scurt lot deoarece au avut vârsta de 21 de ani aproape pe tot parcursul sezonului, fie nu au existat jucători mai tineri care să evolueze pe acele posturi.

GK ✓Luca Gemello (21 ani) – AC Torino


✅️
1 meci
📈 7,71 media notelor
🟩 1 meci fără gol primit
Un singur meci a reușit să bifeze tânărul portar italian, concurența acerbă cu Vanja Milinković-Savić și Etrit Berisha nepermițându-i să evolueze mai mult nici măcar în Cupa Italiei. Cotat la doar 275k €, acesta a ajuns la Torino în 2017 de la clubul din Serie D, Fossano. Titular în victoria 4-0 de pe teren propriu contra Fiorentinei, Gemello a impresionat cu 3 parade în timpul partidei și alte câteva faze în care a reținut mingi ușoare.

Rezervă:
Ivor Pandur (22 ani) – Hellas Verona
3 meciuri – 6,31 media notelor – 0 meciuri fără gol primit

RWB ✓Wilfried Stephane Singo (21 ani) – AC Torino


✅️
35 meciuri
📈 6,80 media notelor
⚽️ 3 goluri
🅰️ 4 pase de gol
🟩 8 meciuri fără gol primit

Transferat în 2019 de la clubul ivorian AS Denguélé d’Odienné pentru doar 200k €, Wilfried Singo este cu singuranță una dintre cele mai plăcute surprize ale acestui sezon de Serie A.
Titular în banda dreaptă a apărării indiferent de sistemul de joc utilizat, ivorianul a avut o medie de 75 de minute jucate pe meci. Dacă își continuă evoluțiile foarte bune, cu siguranță nu le va fi ușor torinezilor să-l păstreze mai mult de un sezon.

Rezervă:
Raoul Bellanova (22 ani) – Cagliari
31 meciuri – 6,58 media notelor – 3 meciuri fără gol primit

RCB ✓ Pierre Kalulu (22 ani) – AC Milan


✅️
28 meciuri
📈 6,86 media notelor
⚽️ 1 gol
🅰️ 2 pase de gol
🟩 15 meciuri fără gol primit

La al doilea sezon în tricoul lui Milan, Kalulu a reușit să evolueze ca titular în 21 din cele 28 de meciuri bifate în acest sezon de Serie A. Acesta a profitat de accidentările și inconstanța fundașilor centrali titulari, dar și a lui Calabria în banda dreaptă.
Crescut în celebra academie a celor de la Lyon, acesta a ajuns în capitala modei pentru doar 1,19 milioane € în toamna anului 2020. Este cotat la 17 milioane € și în mod cert a devenit una dintre variantele principale pentru postul de fundaș central, după plecarea lui Alessio Romagnoli la Lazio Roma.

Rezervă:
Nehuen Pérez (21 ani) – Udinese
20 meciuri – 6,54 media notelor – 3 meciuri fără gol primit

CB ✓ Ethan Ampadu (21 ani) – Venezia


✅️
29 meciuri
📈 6,73 media notelor
🅰️ 3 pase de gol
🟩 1 meci fără gol primit

Împrumutat de la Chelsea Londra, Ampadu a fost om de bază în echipa antrenată de Andrea Soncin. A jucat ca fundaș central, mijlocaș la închidere, fundaș dreapta și chiar și mijlocaș dreapta. Din păcate polivalența sa nu a ajutat-o pe Venezia să rămâne în prima ligă.
Om de bază și în lotul Țării Galilor, Amapdu trebuie să-și negocieze bine următorul împrumut pentru a bifa numărul necesar de meciuri în startul sezonului pentru a merge la Cupa Mondială.

Rezervă:
David Zima (21 ani) – AC Torino
20 meciuri – 6,54 media notelor – 5 meciuri fără gol primit

LCB ✓ Arthur Theate (22 ani) – Bologna


✅️
31 meciuri
📈 6,61 media notelor
⚽️ 2 goluri
🅰️ 1 pasă de gol
🟩 9 meciuri fără gol primit

Evoluții excelente pentru fundașul central belgian împrumutat de la KV Oostende. Acesta a mai trecut pe la KRC Genk și Standart Liege, în tricoul cărora nu a impresionat. A impresionat atât ca fundaș central cât și ca fundaș stânga.
Din păcate belgianul cotat la 10 miliaone de €, cel mai probabil se va întoarce în campionatul Belgiei, până în acest moment Bolognia nefăcând publică o ofertă pentru el.
A impresionat în startul sezonul prin reușitele din ofensivă dar s-a descurcat bine și pe fază defensivă.
Rămâne să urmărim traiectoria acestuia și mai ales viitorul club la care va evolua, fiind greu de crezut că va rămâne Oostende pentru sezonul viitor.

Rezervă:
Andrea Carboni (21 ani) – Cagliari
30 meciuri – 6,37 media notelor – 3 meciuri fără gol primit

LWB ✓Iyenoma Udogie (19 ani) – Udinese


✅️
35 meciuri
📈 6,80 media notelor
⚽️ 5 goluri
🅰️ 4 pase de gol
🟩 7 meciuri fără gol primit

Împrumutat de la Hellas Verona pentru sezonul 2021/22, Udogie a reușit să devină titular în banda stânga și să aibă câteva evoluții cu adevărat remarcabile. Titular în 29 din cele 35 de meciuri jucate, acesta are o medie de 71 de minute jucate pe meci.
Cei de la Udinese nu au stat mult pe gânduri și au activat clauza de cumpărare, de doar 4 milioane €.
Italianul cu origini nigeriene are o înălțime de 1,88m, puțin atipic pentru un jucător de bandă. Este internațional italian de tineret, jucând 34 de partide pentru Italia U16, U17, U18, U19, U20 și U21.
Cotat la 17 milioane €, Udogie rămâne un fotbalist de urmărit în continuare, mai ales că este unul dintre preferații antrenorului  Gabriele Cioffi, motiv pentru care ar trebui să fie titular și în sezonul viitor.

Rezervă:
Aaron Hickey (19 ani) – Bologna
36 meciuri – 6,69 media notelor – 8 meciuri fără gol primit

RCM ✓Samuele Ricci (20 ani) – Empoli/AC Torino


✅️
  33 meciuri
📈 6,52 media notelor
⚽️ 1 gol
🅰️ 1 pasă de gol
🟩 91,4% precizie pase
A început sezonul la Empoli, echipă la care s-a format, iar după un tur reușit a mers la Torino pentru 8,5 milioane €. La fel ca Marco Verratti și Sandro Tonalli, Ricci și-a șlefuit evoluțiile în Serie B, în cele două sezoane din liga a doua jucând în peste 60 de meciuri.
Acesta pare a fi un veritabil mijlocaș box-to-box ce se remarcă cu pase excelente și o foarte bună capacitate de a intercepta mingi.
Cotat la 12 milioane €, Ricci rămâne unul dintre tinerii mijlocași de mare perspectivă ai italienilor, iar transferul la AC Torino pare a fi un pas corect făcut.

Rezervă:
Gianluca Bussio (19 ani) – Venezia
29 meciuri – 6,49 media notelor – 1 gol – 2 pase de gol – 84,6% precizie pase

CM ✓Nicolò Rovella (20 ani) – Genoa


✅️
  21 meciuri
📈 6,73 media notelor
🅰️ 3 pase de gol
🟩 84,7% precizie pase
Considerat ca fiind unul dintre cei mai buni mijlocași ai generației sale, Rovella a avut evoluții bune, dar nu și-a putut ajuta echipa să evite retrogradarea. Un pasator excelent ce joacă în fața apărării și lansează mereu pase în adâncime. Un coordonator de joc deloc banal, cu o viziune bună asupra jocului și o gândire rapidă ce ii oferă posibilitatea să găsească spațiile libere într-un timp scurt, oferind superioritate coechipierilor.
Rovella rămâne o varintă excelentă pentru orice echipă din Serie A, care își dorește să propună un stil de joc ofensiv. iar cota sa de piață de 10 milioane € împreună cu retrogradarea echipei îl transformă într-o achiziție accesibilă pentru majoritatea echipelor.

Rezervă:
Kristoffer Askildsen (21 ani) – Sampdoria
19 meciuri – 6,29 media notelor  – 66,2% precizie pase

LCM ✓Ivan Ilić (20 ani) – Hellas Verona


✅️
  32 meciuri
📈 6,65 media notelor
⚽️ 1 gol
🅰️ 4 pase de gol
🟩 82,3% precizie pase
După ce nu a reușit să pătrundă într-un lot experiementat ca al celor de la Manchester City, Ilić a ajuns la Verona sub formă de împrumut în sezonul 2020/21, iar la finalul sezonului a fost cumpărat pentru doar 7,5 milioane €.
Sârbul evoluează ca mijlocaș central ofensiv, un playmaker cu o înalțime de 1,85 m ce îi permite să fie o prezență periculoasă în careul advers. Îi place să avanseze cu mingea la picior și să paseze mereu în față, fiind un real plus din punct de vedere ofensiv pentru echipă.
Cotat la 14 milioane €, Ilić este un obișnuit al naționalelor de tineret ale Serbiei, dar are și 3 apariții pentru naționala mare.
Evoluțiile sale au fost mult mai bune decât o arată cifrele, iar încrederea și experiența căpătate în acest sezon ar trebui să îl ajute să-și îmbunătățească considerabil statisticile în următoarea stagiune.

Rezervă:
Kristjan Asllani (20 ani) – Sampdoria
23 meciuri – 6,43 media notelor  – 1 gol – 1 pas de gol – 66,2% precizie pase

ST ✓David Strelec (21 ani) – Spezia


✅️
  10 meciuri
📈 6,35 media notelor
⚽️ 1 gol
🟩 71,1% precizie pase
Atacantul slovac de doar 21 de ani a ajuns în Italia la finalul lunii august 2021, după ce reușise să înscrie de 18 ori în tricoul lui Slovan Bratislava în 70 de apariții. Spezia a achitat în schimbul său 1,8 milioane €, sumă deloc mică pentru o echipă nou promovată.
Perioada de adaptare la fotbalul din Serie A a fost una greoaie, dar în partea a doua a campionatului evoluțiile sale au fost mai bune. A jucat titular în 7 din cele 10 partide bifate în prima ligă, cifre deloc rele ținând cont că a avut alți 4 oameni concurenți pentru postul de atacant, toți patru fiind mai bine cotați.
Jucător de picior stâng, slovacul evoluează ca atacant central, dar poate juca și în banda dreaptă, iar cota sa de piață este de 1,4 milioane €.

Rezervă:
Yayah Kallon (20 ani) – Genoa
15 meciuri – 6,33 media notelor  – 1 pasă de gol – 70,4% precizie pase

ST ✓Felix Afena-Gyan (19 ani) – AS Roma


✅️
  17 meciuri
📈 6,21 media notelor
⚽️ 2 goluri
🟩 77,7% precizie pase
Jose Mourinho ne-a obișnuit în ultimii ani cu promovarea multor tineri în primul 11, fie că a antrenat Manchester United, Tottenham sau AS Roma.
Ganezul Afena-Gyan pare că a devenit unul dintre favoriții antrenorului portughez, fiind un jucător polivalent și cu o mare disponibilitate la efort. Deși evoluează natural ca atacant central, acesta a jucat la nevoie atât în banda stângă cât și în spatele vârfului.
Ambele goluri au fost reușite în victoria 2-0 din deplasarea de la Genoa, când a fost introdus în minutul 75.
Rămâne de urmărit evoluția ganezului în sezonul viitor, mai ales în condițiile în care Jose își va întări lotul, iar competiția pentru fiecare post va fi mult mai aprigă.

Rezervă:
Janis Antiste (19 ani) – Spezia
18 meciuri – 6,24 media notelor  – 1 gol – 65,3% precizie pase

Mai jos aveți o listă cu alți tineri ce au avut evoluții bune în acest sezon:

DR – Brandon Soppy (20 ani) – Udinese
28 meciuri – 6,22 media notelor

DC – Mattia Viti (20 ani) – Empoli
20 meciuri – 6,68 media notelor

DC – Giorgio Scalvini (18 ani) – Atalanta
18 meciuri – 6,42 media notelor – 1 gol

DL – Fabiano Parisi (21 ani) – Empoli
25 meciuri – 6,52 media notelor – 1 pasă de gol

LWB – Nicola Zalewski (20 ani) – AS Roma
16 meciuri – 6,66 media notelor

DM – Tanner Tessmann (20 ani) – Venezia
20 meciuri – 6,21 media notelor

CM – Fabio Miretti (18 ani) – Juventus
6 meciuri – 6,36 media notelor

CM – Lazar Samardzic (20 ani) – Udinese
22 meciuri – 6,48 media notelor

LW – Mikkel Damsgaard (21 ani) – Sampdoria
11 meciuri – 6,69 media notelor

ST – Roberto Piccoli (21 ani) – Atalanta/Genoa
17 meciuri – 6,12 media notelor – 1 gol