Primul 11 al celor mai buni tineri U21 din Ligue 1!

 

“Liga Talentelor” nu a dezmăgit nici anul acesta, prima ligă franceză propunând niște nume de care cu siguranță vom auzi în sezoanele care vor urma.

Mai jos aveți elementele de care am ținut cont pentru a alcătui acest lot de jucători:

👉 Numărul de meciuri și minute jucate;
👉 Rolul și importanța jucătorului în echipă;
👉 Reușitele statistice (goluri, pase decisive, meciuri fără gol primit)

 

GK ✓Dogan Alemdar (19 ani) – Stade Rennais

✅️ 12 meciuri
📈 6,60 media notelor
🟩 4 meciuri fără gol primit

Venit pe 3.5 milioane de euro de la Kayserispor, Dogan este una dintre marile speranțe ale fotbalului turc. Măsurând 1.89m și cu reflexe bune, Alemdar este cunoscut pentru ieșirile inspirate din poartă stopând de multe ori contraatacurile echipelor adverse. A primit șansa de a apăra la Rennes un număr destul de mare de meciuri și nu a dezamăgit.

Rezervă:
Etienne Green (21 ani) – AS Saint-Étienne
15 meciuri – 6,41 media notelor – 1 meci fără gol primit

 

DR ✓Malo Gusto (19 ani) – Olympique Lyonnais

✅️ 30 meciuri
📈 6,68 media notelor
⚽️ 0 gol
🅰️ 4 pase de gol
🟩 9 meciuri fără gol primit

Tânărul fundaș dreapta, este unul din cele mai interesante talente din Ligue 1. Convertit din extremă dreapta în fundaș , acesta impresionează prin jocul ofensiv și prin atitudinea sa pe teren. Mereu dorind să câștige mingea cât mai repede si să lanseze atacuri către poarta adversă.

În condițiile în care zona de fundaș dreapta a Franței este un post problematic, iar Dubois, în vârstă de 27 de ani, poate aduce mai mult decât cele 10 milioane de euro pe care OL le-a plătit lui Nantes pentru serviciile sale în urmă cu trei ani, în cazul în care clubul ar fi interesat să vândă, poate că atât clubul, cât și țara au un înlocuitor capabil, posibil superior, care așteaptă să intervină.

Rezervă:
Vanderson de Oliveira Campos(20 ani) – AS Monaco
17 meciuri – 6,79 media notelor – 2 goluri -1 pasă de gol

 

DC ✓Castello Lukeba (19 ani) – Olympique Lyonnais

✅️ 24 meciuri
📈 6,77 media notelor
⚽️ 2 goluri
🅰️ 0 pase de gol
🟩 6 meciuri fără gol primit

Lyon este un club renumit pentru abilitatea de a produce și de a crește tinere talente și de a le transforma în superstaruri. Ascensiunea tânărului fundaș central Castello Lukeba de la academie la titular în acest sezon este un prim exemplu. La doar 19 ani, Lukeba a fost unul dintre cele mai remarcabile talente care au debutat în Ligue 1 în acest sezon. Lyon a avut câțiva fundași de mare valoare de-a lungul anilor, iar fundașul central născut la Lyon ar putea fi următorul care să se alăture acestui grup.

O cerință principală pentru un fundaș central modern este de a avea un joc de picior cât mai bun – aceasta fiind partea cea mai importantă a jocului lui Lukeba. Cu un medie impresionantă de 75 de pase pe meci, și cu o precizie de 92,4%, Lyon are la dispoziție unul dintre cei mai promițători fundași centrali din Europa.

Rezervă:
Benoît Badiashile (20 ani) – AS Monaco
24 meciuri – 6,77 media notelor – 7 meciuri fără gol primit

 

DC ✓William Saliba (21 ani) – Olympique de Marseille

✅️ 36 meciuri
📈 6,87 media notelor
⚽️ 0 gol
🅰️ 0 pase de gol
🟩 13 meciuri fără gol primit

Revenirea lui William Saliba în Ligue 1 a devenit un studiu de caz despre cât de crucial este mediul potrivit pentru dezvoltarea unui tânăr jucător. Aplicarea talentului este la fel de importantă ca și faptul de a-l avea. Un fundaș central care își asumă riscuri, tehnic și care joacă mingea cu mare ușurință. Cu toate că mai are momente când lipsa de concentrare își spune cuvîntul, fapt ce a făcut să nu fie păstrat de Arsenal, de care încă aparține, Saliba este acum principalul apărător al lui OM și un jucător cheie pentru Sampaoli.

Odată cu încheierea  împrumutului lui Saliba, deciziile sunt iminente pentru Marseille, Arsenal și jucător. Cum contractul său expiră în 2024, sezonul viitor va fi probabil cea mai puțin riscantă șansă a lui Arsenal de a-l integra pe Saliba în prima echipă.  Marseille, între timp, va trebui să cântărească importanța lui Saliba pentru echipă și dacă își poate permite o sumă mare pentru a-l semna definitiv – ceea ce pare puțin probabil.

Rezervă: Maxime Estève (19 ani) – Montpellier
24 meciuri – 6,43 media notelor

 

DL ✓Melvin Bard (21 ani) – OGC Nice

✅️ 33 meciuri
📈 6,96 media notelor
⚽️ 2 goluri
🅰️ 2 pase de gol
🟩 12 meciuri fără gol primit

Probabil una din cele mai mari greșeli făcute de Lyon vreodata a fost să-l lase pe Melvin Bard să plece la Nice pentru doar 3 milioane de euro. Acesta a avut un sezon extraordinar sub comanda lui Christophe Galtier și este deja văzut ca unul din cei mai promițători tineri fundași stânga din Europa.

Bard este un fundaș stânga modern, căruia îi place să se alăture echipei sale în ultima treime și să contribuie la faza finală a jocului ofensiv. Pe lângă faptul că a oferit două pase de gol, acesta a și marcat de două ori, fiind unul din fundașii cu cele mai multe reușite.

Dacă îl comparăm cu unii dintre cei mai buni fundași stânga din campionat, observăm că i-a depășit pe toți aceștia, cu excepția unuia singur, atât la numărul de acțiuni defensive reușite, cât și la intercepțiile efectuate (care sunt ajustate în funcție de posesie). Doar Jordan Amavi a avut mai multe acțiuni defensive reușite decât el, iar Juan Bernat are mai multe intercepții.

Rezervă:
Quentin Merlin (20 ani) – Nantes
28 meciuri – 6,77 media notelor – 2 goluri, 3 pase de gol, 8 meciuri fără gol primit

CM ✓Khéphren Thuram-Ulien (21 ani) – OGC Nice

✅️ 36 meciuri
📈 6,65 media notelor
⚽️ 4 goluri
🅰️ 2 pase de gol
🟩 86.4% pase reușite

Dacă nu vă simțeați bătrâni când Marcus a început să fie o certitudine în Bundesliga, al doilea fiu al lui Lillian, Khéphren Thuram, este acum și el titular într-una dintre cele mai bune cinci ligi din Europa. Uneori pare că este prea nesigur. Acest lucru se extinde în special la partea defensivă a jocului său, unde mișcările sale par adesea greoaie, lente și neîndemânatice. Fiind un jucător mai mare, îi place mai mult să se apere în situații în care este capabil să atace instinctiv, decât să urmărească sau să se agațe de un atacant.

Distracția se întâmplă atunci când intră în posesia balonului. În timp ce uneori se chinuie să primească sub presiune (cea mai bună mișcare a sa în aceste situații este atunci când lasă mingea să îi treacă peste corp), atunci când preia posesia și poartă mingea, lucrurile tind să se deschidă pentru el. Se pricepe să folosească fentele ușoare ale corpului și schimbările subtile de direcție pentru a trece de apărători.

Rezervă:Lucien Agoumé (20 ani) – Brest
27 meciuri – 6,67 media notelor – 0 goluri,0 pase de gol, 84,6% pase reușite

CM ✓Pape Sarr (19 ani) – Metz

✅️ 33 meciuri
📈 6,54 media notelor
⚽️ 1 gol
🅰️ 3 pase de gol
🟩 83,3% pase reușite

Este ușor de înțeles de ce Tottenham Hotspur a decis să cheltuiască o sumă considerabilă de bani pentru achiziționarea lui Pape Matar Sarr vara trecută – 18 milioane de euro (15 milioane de lire sterline), mai exact – deoarece mijlocașul defensiv a impresionat foarte mult în campania sa de debut la FC Metz din sezonul trecut.

Acesta a avut încă un sezon bun la Metz, însă tot nu credem că ar fi pregătit să facă față rigorilor din Premier League. Vârsta fragedă încă își spune cuvântul, deși potențialul este clar că este foarte mare. Poate că împrumul tot la Metz, sau de ce nu chiar la o echipă mai mică din Anglia ar fi soluția cea mai bună.

Rezervă:Yacine Adli (21 ani) – Bordeaux
36 meciuri – 6,67 media notelor – 1 goluri,7 pase de gol, 78,2% pase reușite

 

RW ✓Sofiane Diop (21 ani) – AS Monaco

✅️ 30 meciuri
📈 6,90 media notelor
⚽️ 6 goluri
🅰️ 4 pase de gol
🟩77,6% pase reușite

Deși în ultima vreme Monaco nu a mai produs jucători la un nivel atât de ridicat ca cei din anii trecuți, Sofiane Diop este unul care vrea să spargă aceste bariere. Având doar 1,70 m, Diop este un mijlocaș ofensiv care se simte bine pe mai multe posturi. Până în prezent, el a jucat în principal ca mijlocaș  stânga în cadrul unui 4-3-3, dar și pe partea opusă, precum și ca mijlocaș stânga în cadrul unei formații 4-4-2. Este un mijlocaș modern, deoarece se simte bine atât cu mingea, cât și fără ea.

Diop a demonstrat că are o mare abilitate de a crea legături de joc și de a mișca mingea în mod eficient, fiind capabil să contribuie și în apărare.

Rezervă:El Bilal Toure (20 ani) – Stade Reims
21 meciuri – 6,63 media notelor –2 goluri,4 pase de gol, 74,4% pase reușite

LW ✓Kamaldeen Sulemana (20 ani) –Stade Rennais

✅️ 20 meciuri
📈 7,00 media notelor
⚽️ 4 goluri
🅰️ 2 pase de gol
🟩77,6% pase reușite

Kamaldeen este un jucător de picior drept, folosit cel mai des ca extremă inversă, care pătrunde pe flancul stâng. Este absolvent al celebrei academii Right to Dream din Ghana și s-a alăturat clubului danez FC Nordsjælland din Superliga, deținut de Right to Dream, în ianuarie 2020. De acolo Rennes a reușit să-l ia pentru 20 milioane de euro iar aceste nu a dezamăgit.

Sulemana este genul de fotbalist entertainer, caruia îi place să introducă driblinguri spectaculoase în jocul său. Deși a continuat s-o facă și în acest sezon, nu a mai avut același succces și la finalizare, reușind să marcheze doar de 4 ori. Sezonul următor ar trebui să vină cu evoluții și mai solide pentru acesta.

Rezervă: Nathanaël Mbuku (20 ani) – Stade Reims
31 meciuri – 6,42 media notelor –2 goluri,1 pasăde gol, 75,4% pase reușite

ST ✓Arnaud Kalimuendo (20 ani) –RC Lens

✅️ 32 meciuri
📈6,69 media notelor
⚽️ 12 goluri
🅰️ 0 pase de gol
🟩86,3% pase reușite

Kalimuendo are una din cele mai grele misiuni din fotbal, să se impună in atacul lui PSG. N-a reușit până acum, însă a reușit să impresioneze pentru al doilea sezon la rând în tricoul lui Lens. El a devenit, de asemenea, primul jucător de la Lens din ultimii 70 de ani care a marcat în fiecare dintre primele sale trei meciuri pentru club, iar dezvoltarea sa se accelerează în mod clar pe măsură ce se acomodează cu rigorile primei ligi franceze.

Dacă Kalimuendo vrea să ajungă vreodată la nivelul eroului său fotbalistic, Ronaldo Nazario, atunci următorul pas în cariera sa va fi crucial.Lens are opțiunea de a-l semna definitiv în această vară, în timp ce PSG ar fi probabil dornică să se uite mai atent la jucător după anul în care a jucat pentru prima dată foarte bine la seniori.

Rezervă:Elye Wahi (19 ani) – Stade Reims
33 meciuri – 6,48 media notelor –10 goluri,2 pase de gol, 68% pase reușite

 

ST ✓Hugo Ekitike (20 ani) –Stade Reims

✅️ 24 meciuri
📈6,83 media notelor
⚽️ 10 goluri
🅰️ 3 pase de gol
🟩71,1% pase reușite

Într-un campionat care se autointitulează “liga talentelor”, Reims a eșuat de obicei să își respecte această promisiune, Remi Oudin fiind în prezent cel mai valoros export al clubului, dat la Bordeaux pe 10 milioane de euro. Toate acestea se vor schimba când vom vorbi de Hugo Ekitike.Descris ca fiind un tânăr modest și talentat, Ekitike era încă un jucător de perspectivă pentru Reims la începutul sezonului. Acum este o certitudine.

Reușind acum să marcheze de 10 ori în 24 partide, a atras atenția multor cluburi mari din Europa, fiind aproape să fie semnat de Newcastle în iarnă, transferul căzând până la urmă.

Deși a fost comparat cu Thierry Henry,  multe dintre golurile sale din acest sezon au adus a Ruud Van Nistelrooy, fiind reușite cu o singură atingere în interiorul și în jurul careului de șase metri. 90% dintre șuturile sale au venit în interiorul careului, ceea ce este de bun augur pentru o viitoare mutare la o echipă ai cărei atacanți au mai puțin spațiu în interiorul careului decât Reims.

Rezervă:Sékou Mara (19 ani) – Bordeaux
26 meciuri – 6,42 media notelor –6 goluri,0 pase de gol, 68% pase reușite

Mai jos aveți o listă cu alți tineri ce au avut evoluții bune în acest sezon:

DL – Adrien Truffert (20 ani) – Stade Rennais
30 meciuri – 6,56 media notelor

DL – Nuno Mendes (19 ani) – Paris Saint-Germain
27 meciuri – 6,67 media notelor

CM –Amadou Onana (20 ani) – OSC Lille
33 meciuri – 6,52 media notelor

CM – Joris Chotard (20 ani) – Montpellier
36 meciuri – 6,53media notelor

CM – Lucas Gourna-Douath (18 ani) – Saint-Etienne
31 meciuri – 6,40 media notelor

LW – Konrad De La Fuente (20 ani) – Marseille
16 meciuri – 6,52 media notelor

ST – Mohamed-Ali Cho (18 ani) – SCO Angers
32 meciuri – 6,33 media notelor