Future Stars Etapa 26-28 Noiembrie

Ce ne-a adus nou etapa recent încheiată? Foarte simplu, câțiva tineri a căror evoluție a fost stopată ori chiar au regresat datorită unor accidentări sau a transferurilor mai puțin reușite. Trei dintre cei 6 selectați se află în această situație, dar sperăm ca în acest sezon să ne ofere evoluții bune care să-i conducă către atingerea potențialului maxim.

Mai jos îi aveți pe cei 6 Future Stars care au impresionat în weekend-ul recent încheiat:

Gabriel Martinelli (20 ani) – Arsenal Londra

Arsenal 2-0 Newcastle

Mijlocașul lui Arsenal a marcat golul de 2-0, reușind să înscrie după o pauză de 6 luni. Considerat un adevărat fenomen în urmă cu 2 sezoane, progresul lui Martinelli a fost întrerupt de o accidentare la genunchi ce a presupus reconstrucția ligamentului încrucișat anterior.
Revenit în teren în a 2-a parte a sezonului trecut acesta a reușit să înscrie de 2 ori și să ofere 2 pase de gol în 17 partide.
Tot în această partidă a marcat și Bukayo Saka (20 ani) din pasa unui alt tânăr foarte promițător, Nuno Tavares (21 ani).
Povestea transferului său la Arsenal o găsiți AICI.

vs. Newcastle
✅ 26 minute jucate
⚽️ 1 gol
📈  90,9% precizie pase
✔ 1/1 driblinguri reușite
✔ de 2 ori a fost driblat

Georginio Rutter (19 ani) – TSG Hoffenheim

Furth 3-6 Hoffenheim

Georginio Rutter a marcat de 2 ori și a oferit o pasă de gol în victoria celor de la Hoffenheim în deplasarea de la Furth, scor final 3-6.
Atacantul francez a fost transferat de la Rennes pentru suma de €750k, după ce reușise să joace 5 partide și să înscrie o dată pentru prima echipă.
Pentru prima echipă a celor de la Hoffenheim, Rutter a jucat în 26 de partide, marcând de 4 ori și oferind 3 pase de gol.

vs. Furth
✅ 83 minute jucate
⚽️ 2 goluri
🅰️ 1 pasă de gol
📈  87,5% precizie pase
✔ de 3 ori a fost faultat

Sergio Gomez (21 ani) – RSC Anderlecht Bruxelles

Charleroi 1-3 Anderlecht

Spaniolul crescut în academiile celor de la Espanyol dar și La Masia, a fost considerat un viitor jucător de top. Transferat în 2018 de către Borussia Dortmund, acesta nu a reușit să impresioneze, fiind împrumutat la Huesca, iar la începutul acestui sezon a fost transferat definitiv în Belgia pentru 2.5 milioane €.
Reprofilat pe postul de fundaș stânga, pare să-și fi regăsit forma din perioada junioratului, în 16 partide jucate pentru Anderlecht reușind să marcheze de 5 ori și să ofere 7 pase de gol.

vs. Charleroi
✅ 90 minute jucate
⚽️  2 goluri înscrise
📈 79,5% precizie pase
✔ 4 intercepții

Jérémy Doku (19 ani) –  FC Stade Rennais

Lorient 0-2 Rennes

Doku a marcat golul de 2-0 pentru Rennes, la doar 8 minute după ce a fost introdus în teren în locul unui alt tânăr foarte promițător, ghanezul Kamaldeen Sulemana (19 ani).
Considerat unul dintre cei mai buni tineri fotbaliști belgieni, Doku a evoluat constant sezonul trecut de Ligue1, având o medie de 77 de minute jucate în cele 30 de partide bifate. Belgianul revine după o accidentare suferită la finalul lunii august iar până acum a reușit să joace doar 41 de minute în ultimele 3 partide: 22 minute cu Lorient, 18 minute cu Vitesse și 1 minut cu Montpellier.
Va fi interesant de urmărit duelul dintre Doku și Sulemana pentru postul de mijlocaș stânga, în condițiile în care cei doi au un stil de joc foarte asemănător.

vs. Lorient
✅ 21 minute jucate
⚽️ 1 gol
📈 100% precizie pase
❌ de 5 ori a pierdut posesia

Rhian Brewster (21 ani) – Sheffield United

Sheffield Utd 2-0 Bristol City

Atacantul englez crescut de Chelsea și ajuns la vârsta de 15 ani la Liverpool a deschis scorul  în minutul 40 din pasa lui  Enda Stevens, reușind al doilea gol din această ediție de Championship, în 10 partide disputate.
După evoluțiile excelente în tricoul lui Swansea în returul sezonului 2019/20, Brewster avea o cotă de piață foarte bună, motiv pentru care cei de la Sheffield au plătit pentru el nu mai puțin de 26 milioane € în 2 octombrie 2020, la finalul perioadei de transferuri. Cel mai scump transfer din istoria clubului nu a reușit însă să confirme. A fost jucat în 27 de partide de Premier League, cu o medie de 41,5 minute jucate pe meci, iar cifrele sale statistice au indicat zero goluri și zero pase de gol.
Dezvoltarea lui Brewster rămâne unul dintre obiectivele clubului, pentru a deveni un jucător de bază ori pentru a recupera o parte din suma investită.

vs. Bristol 
✅ 69 minute jucate
⚽️ 1 gol
📈 84,6% precizie pase
✔ 1 ocazie creată
✔ 1 șut pe spațiul porții
❌ 1 șut pe lângă poartă
❌ 1 șut blocat

Vinicius Junior (21 ani) – Real Madrid

Real Madrid 2-1 Sevilla

Brazilianul lui Real Madrid a reușit un nou gol decisiv, înscriind pentru 2-1 în minutul 87 din pasa lui Militao.
Vinicius își continuă seria excelentă din acest debut de sezon ce pare să-l transforme într-un jucător de top pentru La Liga.  În 20 de partide disputate în actuala stagiune acesta a marcat de  11 ori și a oferit 7 pase de gol.
Foarte probabil un rol decisiv în progresul evoluțiilor lui Vinicius îl are Carlo Ancelotti, un antrenor recunoscut pentru libertatatea acordată jucătorilor pentru a-și exprima creativitatea și a da randament maxim.

vs. Sevilla
✅ 89 minute jucate
⚽️ 1 gol înscris
📈 82,6% precizie pase
❌ 3/8 driblinguri reușite
❌ de 5 ori a fost driblat