Future Stars Etapa 22-25 Octombrie

Etapa a 9-a din Premier League ne-a adus în prim-plan cei mai mulți tineri deja consacrați. Totuși am avut parte și de câteva goluri de debut. Mai jos aveți fotbaliștii selectați:

Emile Smith Rowe (21 ani) – Arsenal Londra

Arsenal 3-1 Aston Villa

Purtătorul numărului 10 de la Arsenal, face primul meci cu adevărat strălucit, fiind decisiv cu golul și pasa de gol oferite.
După ce în sezonul trecut de Premier League a marcat de 2 ori și a oferit 4 pase de gol în 20 de partide, în stagiunea actuală Smith Rowe s-a remarcat cu 2 goluri și 2 pase decisive în 9 partide. Și media de minute pe meci este mult mai bună, în sezonul actual fiind  79,6 minute/meci, cu 7 minute mai mult decât în sezonul trecut.
Sperăm ca în retur tânărul mijlocaș tunar să aibă evoluții constant bune și să confirme așteptările suporterilor.

vs. Aston Villa
✅ 90 minute jucate
⚽️ 1 gol
🅰️ 1 pasă de gol
📈 85.2% precizie pase
✔ 3/3 driblinguri reușite
✔ 2 intercepții

Jonathan Burkardt (21 ani) – 1.FSV Mainz 05

Mainz 4-1 Augsburg

Meci senzațional al atacantului german, care a marcat de două ori și a oferit o pasă de gol. Jonathan Burkardt a început fotbalul la Darmstadt, localitate în care s-a și născut, fiind transferat în vara anului 2015 la Mainz.
În cele 9 partide jucate în actualul sezon de Bundesliga, a marcat de 4 ori și oferit o pasă de gol. Burkardt este un jucător polivalent, putând evolua nu doar ca atacant ci și în cele două benzi.
Acesta este cotat la 6.5 milioane €, fiind și căpitanul naționalei Germaniei U21 în ultimele partide.

vs. Augsburg
✅ 76 minute jucate
⚽️ 2 goluri
🅰️ 1 pasă de gol
📈 73,3% precizie pase
✔ 2/3 driblinguri reușite
❌ 1 ocazie mare ratată
✔ 2 intercepții

Valentino Livramento (18 ani) – Southampton

Southampton 2-2 Burnley

Fundașul dreapta englez a marcat primul gol în Premier League. Livramento este un produs al academiei Chelsea fiind transferat în această vară de către sfinți pentru doar 5.9 milioane €. Profitând de accidentările din lot, a fost titular înca din debutul campionatului și a reușit să îi lase pe banca de rezervă pe Kayle Walker-Peters și Yan Valery, alți 2 tineri foarte talentați.
Tot în această partidă și tot pentru Southampton, a marcat un alt jucător venit de la Chelsea, albanezul Armando Broja.

vs. Burnley
✅ 90 minute jucate
⚽️ 1 gol
📈 85,4% precizie pase
✔ 2 intercepții
✔ 2 ieșiri din apărare
❌7/13 dueluri câștigate
❌1 șut în bară

Phil Foden (21 ani) – Manchester City

Brighton 1-4 Manchester City

Primul mare jucător produs de academia Cetățenilor în „era arabă” a reușit un nou meci magic, remarcându-se cu cele 2 goluri marcate și pasă oferită lui Mahrez la ultimul gol al partidei. Acesta pare în sfâșit că poate oferi constanță echipei lui Pep iar asta se vede și în cifrele sale: în 9 partide disputate în actuala stagiune a marcat de 4 ori și a oferit 4 pase de gol.

vs. Brighton
✅ 90 minute jucate
⚽️ 2 goluri
🅰️ 1 pasă de gol
📈 94,3% precizie pase
❌ 1 ocazie mare ratată
✔ 4 șuturi pe poartă

Dominik Szoboszlai (21 ani) – RB Leipzig

Leipzig 4-1 Furth

Introdus în minutul 64 în locul lui Emil Forsberg, mijlocașul maghiar a avut nevoie de doar 1 minut pentru a duce scorul la 3-1. În prelungirile partidei a oferit și o pasă de gol tânărului atacant spaniol de doar 18 ani Hugo Novoa Ramos.
Cotat la 25 milioane €, Dominik este unul dintre cei mai promițători tineri din campionatul german. În acest sezon de Bundesliga a marcat de 3 ori și a oferit 3 pase de gol în 8 partide.

vs. Furth
✅ 26 minute jucate
⚽️ 1 gol
🅰️ 1 pasă de gol
📈 82,4% precizie pase
✔ 2/2 driblinguri reușite

Evann Guessand (20 ani) – OGC Nice

Nice 3-2 Lyon

Echipa gazdă a avut o revenire senzațională după ce Lyon conducea cu 2-0 în minutul 68. Guessand a fost introdus în minutul 83 în locul lui Dolberg iar în minutul 90+1 a marcat golul victoriei. Acesta a fost primul gol în Ligue 1. Acesta a avut doar două atingeri de balon și un sut spre poartă.
Atacantul cotat la 2 milioane de euro, a fost împrumutat la Lausanne-Sport în sezonul trecut, pentru care a marcat de 7 ori și a oferit 5 pase de gol în 37 de partide.

vs Lyon
✅ 12 minute jucate
⚽️ 1 gol
✔ de 2 ori a atins mingea

Callum Hudson-Odoi (20 ani) – Chelsea Londra

Chelsea 7-0 Norwich

Tânărul mijlocaș englez a profitat de absențele din lot și a revenit în primul 11 cu o super evoluție. Acesta a marcat golul de 2-0 și a șutat la autogolul lui Max Aarons. Tot în această partidă a marcat și fundașul dreapta Reece James (21 ani).
Cotat la 30 milioane €, mijlocașul englez cu origini ganeze este la primul gol marcat în acest sezon. La doar 20 de ani Hudson-Odoi a jucat în 105 partide pentru Chelsea, marcând  14 goluri și oferind 17 pase decisive.

vs. Norwich
✅ 70 minute jucate
⚽️ 1 gol
✔ 1 șut pe poartă
📈 88,5% precizie pase
❌ 1 greseală care a dus la o ocazie mare

Practic, acest articol este dedicat jucătorilor din Premier League, dar mai ales al celor care joacă sau au fost formați de Chelsea Londra. Ar fi interesant un joc de imaginație cu toți acesti tineri la echipa londoneză, dar mai ales cu o luptă în banda dreaptă între Reece James, Valentino Livramento și jucătorul lui Brighton, Tariq Lamptey. Până la următorul articol vă lasăm să creionați un lot al celor de la Chelsea, doar cu jucători din academie.