Cine este Konstantinos Tsimikas, primul transfer al lui Liverpool pentru noul sezon?

 

 

Konstantinos Tsimikas este noul fundaș stânga al cormoranilor, acesta venind pentru £11.75m de la Olympiacos. La 24 de ani având deja 136 de apariții în fotbalul profesionist, bifând și două împrumuturi, unul în Danemarca, la Espjerg, celălalt la Willem II, în Olanda.

Are un stil asemănător cu cel al lui Trent Alexander-Arnold și Andy Robertson. Un alergător neobosit, rapid, capabil să livreze centrari de calitate, si cu abilitate defensivă decentă.

Capacitatea de efort, principalul atu

Tsimikas este foarte bun pe ambele faze, atât din punct de vedere defensiv, cât și ofensiv, deoarece poate ține pasul cu jucatori rapizi care joaca in banda, avand abilitatea de a deposeda prin tacklinguri precis executate, de multe ori chiar la limita regulamentului. Are o tehnică excelentă cu mingea și poate dribla destul de eficient.

Tsimikas a luat deja contact cu cel mai rapid om din Premier League, Adama Traore.

sursă foto://talksport.com

Potențial de creștere mare

În general, este un jucător inteligent, cu viziune,, care observă terenul înainte de a lua o decizie, dar are momente in care, alegând să recurga la un dribling suplimentar inutil in locul unei pase isi poate pune colegii in dificultate, acesta fiind unul dintre punctele sale slabe. Un alt aspect usor de citit este felul in care incearca sa avansese cand are mingea la picior, stil pe care l-am asemanat cu al lui Stewart Downing, adica loveste mingea apoi pune capul in pamant si alearga, bazandu-se mai mult pe viteza decat pe tehnica pe care in alte momente si-o pune in valoare.

De asemenea, acesta are procentaje mai mici la acuratețea paselor, dar asta pentru că încearcă mereu să iuțească jocul.  Dar având o rată mare de succes a centrărilor, acest aspect poate fi ușor de corectat de către stafful lui Jurgen Klopp.

Pe lângă capacitatea de efort, o altă calitate a grecului este precizia centrărilor, o calitate cu care fanii cormoranilor sunt obișnuiti, fundașii laterali titulari livrând nu mai puțin de 25 assisturi în acest sezon de Premier League.

Assitul lui Tsimikas pentru golul de 1-0 împotriva lui Bayern Munchen.

Mașinărie de centrări

Pe lângă postul de fundaș stânga, acesta își dovedește polivalența putând sa acopere orice poziție de pe partea stângă a terenului. În sezonul recent încheiat, Tsimikas a livrat 7 assisturi  în 46 partide, strângând și 10 cartonașe galbene care denotă și o agresivitate ce îi poate fi de folos în unul din cele mai fizice campionate din lume. La echipa națională acesta are parte de o rivalitate acerbă din partea jucătorului celor de la TSG Hoffenheim, Konstantinos Stafylidis.

Deși numărul assisturilor nu este foarte mare, din cauza lipsei de eficacitate a atacanților lui Olympiakos, fundașul grec are cea mai mare rată de succes dintre toți fundașii stânga din Europa.

sursă foto: Mizgan Masani

 

“Este o onoare sa fiu aici si voi da tot ce am mai bun. Pentru mine, Liverpool este cel mai mare club din lume” – Kostas Tsimikas, care a adaugat ca un factor important in luarea deciziei de a semna cu Liverpool a fost si faptul ca fratele lui este fan al echipei din nord-vestul Angliei.

Cu siguranță Tsimikas nu este la același nivel cu Andy Robertson sau Alexander-Arnold, si nici nu vine sa ii scoata din echipa de start, dar este o rezerva tanara, cu potential de crestere, care poate face fata cu brio meciurilor de cupa sau a celor in care Robertson va fi absent.